Zdrowe doprawianie
- 405 Views
- Redaktor ti-amo.pl
- 3 lipca 2019
- Vademecum wiedzy o zdrowiu
Wbrew pozorom, nie jest trudnym wyzwaniem przygotowanie domowego wywaru czy przygotowanie domowej mieszanki warzywnej. Wrzucenie do garnka kostki rosołowej lub tzw. przyprawy uniwersalnej jest jednak dużo prostsze i szybsze, dlatego pewnie wiele osób nadal daje się skusić na takie rozwiązanie. Nawet ekologiczna kostka rosołowa jest jednak gorszym pomysłem niż samodzielnie przygotowana mieszanka warzywna. Przyglądając się składowi takich kupnych „warzywek”, nietrudno odkryć, że głównym ich składnikiem jest sól, później pojawiają się suszone warzywa, następnie zaś cała kanonada dodatków i wzmacniaczy smaku. Tymczasem domową przyprawę można przygotować bez wysiłku, korzystając z samodzielnie ususzonych warzyw lub suszonych warzyw kupionych w zielarni. Podstawą powinna być sól, stanowiąca nośnik smaku. Najlepiej użyć soli morskiej lub himalajskiej. Następnie należy dodać w odpowiednich proporcjach suszone warzywa. Na rynku odnaleźć można gotowe mieszanki lub suszone warzywa jednoskładnikowe. Do tego suszone zioła – i domowa przyprawa gotowa.

- 3 kwietnia 2022
Zdrowa kasza jaglana na śniadanie i obiad
- 11 marca 2022
Potrzeba zrozumienia zdrowego odżywiania
- 10 lutego 2022
Zdrowe odżywianie – nie ma drogi na skróty
- 7 stycznia 2022
Zdrowa kasza jaglana na śniadanie i obiad
Potrzeba zrozumienia zdrowego odżywiania
Zdrowe odżywianie – nie ma drogi na skróty
Fortuna i zdrowie
Wpływ alkoholu na zdrowie
Jak przekonać domowników do zdrowego odżywiania?
Przepis na smaczny i zdrowy obiad do pracy
Nowoczesne technologie w służbie zdrowia