O (nie)wybieraniu zdrowej żywności
- 410 Views
- Redaktor ti-amo.pl
- 10 czerwca 2019
- Vademecum wiedzy o zdrowiu
Wybór zdrowej żywności niekoniecznie przychodzi nam naturalnie. W gruncie rzeczy trzeba to przyznać: na każdym kroku są reklamy wychwalające zalety niezdrowego jedzenia. Dzisiejszy styl życia to pracować i jeść tak szybko, jak to tylko możliwe. Nie patrząc na konsekwencje, cała naprzód! Konsekwencje mogą jednak sprawić, że każdego dnia będziemy czuć się coraz gorzej. Konsekwencje dla zdrowia i samopoczucia mogą być naprawdę przerażające. Aby było inaczej należy czytać etykiety. Należy spojrzeć na te wszystkie konserwanty, które są wykorzystywane do utrzymania jedzenia przed zepsuciem. A przede wszystkim nie należy zapomnieć o przewertowaniu wszystkich tych składników, których już samych nazw nawet nie można wymówić, nie mówiąc już o tym by wiedzieć, czym są. To jest jeden z powodów, dlaczego tak ważne jest dokonywanie zdrowych wyborów żywieniowych. Wszystkie konserwanty i substancje chemiczne, które są zawarte w przetworzonej żywności nie są dobre dla nikogo z nas. Trzeba to przemyśleć w odniesieniu do troski o zdrowie własne i całej swojej rodziny.

- 3 kwietnia 2022
Zdrowa kasza jaglana na śniadanie i obiad
- 11 marca 2022
Potrzeba zrozumienia zdrowego odżywiania
- 10 lutego 2022
Zdrowe odżywianie – nie ma drogi na skróty
- 7 stycznia 2022
Zdrowa kasza jaglana na śniadanie i obiad
Potrzeba zrozumienia zdrowego odżywiania
Zdrowe odżywianie – nie ma drogi na skróty
Fortuna i zdrowie
Wpływ alkoholu na zdrowie
Jak przekonać domowników do zdrowego odżywiania?
Przepis na smaczny i zdrowy obiad do pracy
Nowoczesne technologie w służbie zdrowia