Czerwone wino – na zdrowie!
- 188 Views
- Redaktor ti-amo.pl
- 10 maja 2019
- Vademecum wiedzy o zdrowiu
Czerwone wino jest ogólnie dobre dla zdrowia, ale ważne jest, by poznać specyfikę tych korzyści, ponieważ można wtedy sprawić, że napój ten będzie dla organizmu służyć jeszcze lepiej. Obecność flawonoidów o nazwie resweratrol w czerwonym winie jest odpowiedzialne za te świadczenia zdrowotne. Czerwone wino zatem niesie ze sobą liczne profity. Wykazano, że może pomóc w zapobieganiu chorobom serca, kiedy pijemy je z umiarem. W rzeczywistości, badania wykazały, że rzeczywiście jeden kieliszek dziennie dla kobiet i dwa dziennie dla mężczyzn zmniejszają ryzyko zawału serca u ludzi w średnim wieku o 30-50 procent, co jest dość imponującym wynikiem. Istnieje również wiele innych korzyści czerwonego wina, takich jak fakt, że ma potencjał ku temu by obniżyć poziom złego cholesterolu w organizmie. Niższy poziom cholesterolu zmniejsza ryzyko zakrzepów i uszkodzeń naczyń krwionośnych. Czerwone wino zawiera także właściwości anty-aging, co pomaga utrzymać tętnice w zdrowiu i pomaga w pobudzaniu układu odpornościowego.

- 12 stycznia 2021
Czym jest L-tyrozyna ?
- 9 października 2020
Czym są kalorie w treningu ?
- 7 sierpnia 2020
Czym jest gaba ?
- 24 czerwca 2020
Czym jest L-tyrozyna ?
Czym są kalorie w treningu ?
Czym jest gaba ?
Zdrowe ziemniaki
Czym jest ornityna ?
Tribulus terrestris co to jest ?
Co pić podczas diety ?
Ocet jabłkowy jako sposób na odchudzanie ?